Activiteiten

Bent u op zoek naar leuke activiteiten in Amersfoort? in Amersfoort valt er genoeg te beleven voor iedereen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze bezienswaardigheden!

Rondvaarten Tijdens een Rondvaart Amersfoort verkennen bezoekers de stad vanaf de grachten en singels. De Stichting Waterlijn is de organisatie die de rondvaarten verzorgt. Er worden verschillende vaste routes gevaren en daarnaast kan men tevens kiezen voor rondvaarten met specifieke thema’s.  
Mondriaanhuis Het Mondriaanhuis is het geboortehuis van de beroemde schilder Piet Mondriaan. Hier wordt zijn werk en zijn leven belicht en kunnen bezoekers een kijkje nemen in zijn Parijse atelier. De schilder is met zijn abstracte kunst wereldberoemd geworden en het museum biedt dan ook een mooi platform voor kunstenaars die tevens zijn lijn volgen.  
De Drie Ringen In de Amersfoortse stadsbrouwerij De Drie Ringen wordt op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Het bekendste bier is het Drie Ringen bier. Er is een proeflokaal aanwezig waar bezoekers zelf bier kunnen proeven en op afspraak wordt men door middel van een rondleiding in de geheimen van het Amersfoortse bier ingewijd. Er wordt verteld over het ontstaan van de stadsbrouwerij, de bierhistorie van de stad en bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen van de Amersfoortse Stadsbrouwerij De Drie Ringen.  
DierenPark Amersfoort DierenPark Amersfoort heeft bijna 130 diersoorten in haar collectie. Het park schrijft de P van DierenPark met een hoofdletter om aan te geven dat het een park is dat een geheel vormt met het aangrenzende bosgebied Birkhoven.  
Museum Nederlandse Cavalerie Liefhebbers van alles wat met de Nederlandse cavalerie te maken heeft kunnen hun hart ophalen in het Cavaleriemuseum in Amersfoort. Hier vind je ruim vier eeuwen geschiedenis verdeeld over twee gebouwen. Van de tijd dat er nog met paard gestreden werd tot en met de modernste hedendaagse pantservoertuigen die ook vandaag de dag nog door dit meest traditionele Nederlandse legeronderdeel gebruikt worden.  
Boerderij Breevoort Volg een workshop, proef geitenkaas of brainstorm met collega’s in een prachtige zaal met uitzicht op 700 geiten. Op de eeuwenoude boerderij Breevoort in Hoogland kan het allemaal.