Nieuws! Alles over Wendy!

We stellen u graag voor aan een van onze vaste gezichten bij de Eenhoorn: Wendy!
Wanneer gasten bij de Eenhoorn komen worden zij ontvangen door ons vaste gezicht Wendy. Wendy is al 20 jaar werkzaam bij de Eenhoorn en daardoor het vaste gezicht voor onze gasten.  Wij stellen u graag aan haar voor!

Hoi Wendy, kun jij een korte introductie geven over jezelf?

Ik ben Wendy, 44 jaar en woon in Nijkerk. Ik werk sinds 2001 bij de Eenhoorn, sinds 2 jaar werk ik 4 dagen zodat ik nog meer tijd heb voor mijn familie en hobby’s (haken, weekendjes weg, shoppen, eten en genieten)

Waar ben je begonnen in de horeca en hoe ben je bij de Eenhoorn terecht gekomen?

Toen ik 18 jaar was en naar de hotelschool in Leeuwarden ging, ben ik met mijn eerste baantje in de horeca begonnen bij Center Parcs De Eemhof. Voor het eerst in een restaurant werken en met borden lopen, daar ging nog wel eens wat mis…..! Toen ik de smaak te pakken had was niets mij te dol: een maand naar de ardennen op een camping werken en een jaar bij Walt Disney Florida in restaurants. Na mijn examen heb ik bij het Bastion Hotel in Amsterdam als plaatsvervangend manager gewerkt…. 2 jaar heen en weer met de auto ging me tegenstaan! Plotseling zag ik in de plaatselijke krant een advertentie staan met: “wie durft?” Dat moet je mij niet vragen en zo kwam ik bij de Eenhoorn terecht.

Op je werk ben jij altijd het zonnetje in huis en je staat altijd op scherp om de beste service te bieden aan je gasten, waar haal jij je energie en positiviteit uit?

Ik ben dol op mensen om me heen en geniet hier ook van. Ik behandel iedereen zoals ik zelf ook behandeld wil worden: dat is met een lach, een dolletje, het “thuisgevoel”en waardering. Chagrijnig ben ik eigenlijk nooit (zonde van mijn energie), zodra ik opsta begint de energie en deze gaat uit zodra ik op bed lig.

Wat vind je zo leuk aan het werk bij de Eenhoorn?

Bij de Eenhoorn heb je veel vrijheid en kun je jezelf zijn. De gasten herkennen je na al die jaren en je kan ook echt de tijd voor elkaar nemen. Geen dag is hetzelfde en elke dag gebeurt er wel wat zodat je hele planning misgaat. Dat is de uitdaging die ik heerlijk vind.

Bij wat voor soort bijeenkomst vind je het leukst om te werken? En waarom is dit zo leuk?

Van kleine tot grote bijeenkomsten, het maakt mij niet uit. De grotere bijeenkomsten gaat voornamelijk om de samenwerking met de organisatie en de medewerkers. Meedenken,  plannen en de gasten ontzorgen is dan belangrijk. De hoeveelheid kleinere  bijeenkomsten op een dag vergen veel timemanagement, uithoudingsvermogen en vooruit kijken.  Het is een sport om alles op de juiste tijd op de juiste plek te krijgen.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

De grootste uitdaging bij de Eenhoorn is verandering. Elke dag  maak je een planning maar deze komt nooit uit…. extra gasten, extra apparatuur, extra diners, borrels of veranderende zaalopstellingen. En als de dag voorbij is (alles is gelukt) en de gasten gaan met een lach naar huis, dan is de dag geslaagd.

Sinds vorig jaar maart tot en met nu heb je geen of veel minder gasten mogen ontvangen bij de Eenhoorn. Hoe heb jij dit ervaren en hoe heb je jezelf gedurende tijd bezig gehouden?

Corona heeft ons wel even stilgezet. In 1 klap waren we dicht en zaten we thuis. Na een paar weken bijkomen van de schrik zijn we gaan klussen en schilderen, we hadden veel verborgen talenten. De eenhoorn is nu nog mooier en kan niet wachten op de gasten. De eenhoorn vult zich steeds meer met knuffelbeesten voor het kinderfonds omdat we tijd teveel hebben om te haken, het wordt tijd dat ze met de gasten mee naar huis mogen.

Waar kijk je het allermeest naar uit wanneer wij weer geopend zijn?

Als we weer open kunnen zullen we de gasten nog meer in de watten leggen, wij kunnen niet wachten!