Meestgestelde vragen

Het organiseren van een bijeenkomst is veelomvattend. Onze FAQ geeft antwoorden op veel voorkomende vragen en voorziet u van tips waar mogelijk.

Algemeen

U bent uiteraard van harte welkom voor een locatiebezoek! Hiervoor kunt u een afspraak maken met ons via reserveringen@eenhoornamersfoort.nl of 033 – 467 37 30.

Eenhoorn Amersfoort beschikt over 32 zaaloplossingen. Er is altijd een ruimte die past bij uw bijeenkomst. Op deze pagina vindt u een overzicht van onze zalen en capaciteiten.

Alle zalen in te richten naar uw eigen wensen. Laat vooral aan ons weten welke wensen u heeft, wij kijken graag samen met u naar welke opstelling en ruimte het beste bij uw wensen past. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ja, op onze begane grond beschikt Hartig over vrije plekken om even te kunnen werken. Wilt u liever een aparte ruimte? Neem contact met ons op.

De zalen van Eenhoorn Amersfoort zijn voorzien van een rustige, natuurlijk uitstraling met daarbij passende decoratie. Wilt u dit uitbreiden? Wij hebben diverse partners waar wij goed contact mee hebben en kunnen voorzien in allerlei soorten decoratie of bloemen. Deel vooral uw wensen met ons, wij zorgen graag voor een passend voorstel.
Eenhoorn Amersfoort is een full service locatie, onze zalen zijn altijd voorzien van diverse faciliteiten. Onze zalen beschikken over tafels en ergonomische vergaderstoelen, flipover, beamer of LCD scherm, notitieboekjes en potloden. Om u op weg te helpen tijdens uw bijeenkomst vindt u ook een meetingkit met daarin o.a. stiften, post-its en plakband.
Uiteraard zijn onze collega’s altijd het eerste aanspreekpunt om uw gasten te verwijzen naar de juiste zaal of ruimte. Daarnaast maakt het narrowcasting systeem in ons pand u wegwijs. Op elke verdieping hangt een scherm waarmee wij u en uw gasten naar de juiste zaal verwijzen.

Wij richten ons op de zakelijke markt en organiseren zodoende alleen zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, evenementen, workshops, trainingen of bedrijfsfeesten. Bij onze collega’s van het Berghotel kunt u terecht voor particuliere bijeenkomsten zoals een bruiloft of een (verjaardags)feest. Kijk op www.berghotel.nl voor meer informatie.

Op iedere verdieping en in iedere vleugel zijn er verschillende toiletgroepen aanwezig. Ook beschikken wij op de begane grond over een invalidetoilet.

Eenhoorn congrescentrum beschikt over 32 zaaloplossingen. Van kleine vergaderingen tot grote congressen of evenementen, wij hebben voor elke bijeenkomst een ruimte. Vergaderingen en congressen zijn mogelijk van 3 tot 350 personen. We zijn ook uitstekend geschikt als evenementenlocatie, dan kunt u bij ons terecht tot 900 personen. Wilt u meer informatie over onze ruimtes en/of de beschikbaarheid controleren voor uw bijeenkomst? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Uiteraard! Hier vindt u de plattegrond van onze locatie.

Bereikbaarheid

Eenhoorn Meeting Center Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersoort
033 – 467 37 30
welkom@eenhoornamersfoort.nl

Wij zijn een congreslocatie en zijn in principe alle dagen van de week geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Onze openingstijden hangen dus af van onze opdrachtgevers en de bijeenkomsten die wij faciliteren. Wilt u ons spreken, dan kunt u ons het beste bellen of mailen op werkdagen. Van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur zijn wij in ieder geval altijd telefonisch bereikbaar op 033 – 467 37 30.

Eenhoorn Amersfoort ligt midden in het land in de provincie Utrecht op de kruising van de A28 en A1. Centraler in Nederland kan bijna niet. Met de auto zijn wij dan ook goed bereikbaar. Kijk vooral op onze pagina voor alle parkeerinformatie. Daarnaast ligt onze locatie recht tegenover het centraal station van Amersfoort. Wij kunnen het u van harte aanraden om met het openbaar vervoer (OV) te komen.

Wij hebben maar liefst 114 parkeerplekken waarvan 8 parkeerplekken met een elektrisch oplaadpunt. Als u de Barchman Wuytierslaan 2 invult op uw navigatie komt u automatisch terecht bij onze parkeerplaats. Kijk vooral op deze pagina voor alle parkeerinformatie.

Ons parkeerterrein is voorzien van 8 oplaadpunten voor elektrische auto’s.
Met onze ligging tegenover het station zijn wij erg makkelijk te bereiken met het OV. Met 85 stappen bent u vanaf het centraal station bij de Eenhoorn!
De Eenhoorn is goed toegankelijk voor mindervaliden. Alle verdiepingen zijn met een lift bereikbaar. De Eenhoorn beschikt over een mindervalide toilet op de begane grond. Hulphonden zijn ook toegestaan.

We hebben veel verschillende zalen en vaak is er wel een zaal beschikbaar. Neemt u vooral vooraf contact met ons op zodat wij rekening kunnen houden met uw situatie.

Wanneer wij spullen van onze gasten vinden, bewaren wij dit bij onze gevonden voorwerpen. Bent u iets kwijt geraakt? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag waar mogelijk.

Congrescentrum Eenhoorn beschikt niet over hotelkamers. Wilt u voor of na uw bijeenkomst bij de Eenhoorn in de buurt blijven slapen? Dan zijn er verschillende hotels in de directe omgeving, wij hebbe o.a. een goede samenwerking met Berghotel Amersfoort. Maar ook met de andere hotels in de buurt hebben wij goede contacten. Neem vooral contact met ons op, wij regelen het graag voor u!

Online en Hybride opties

Ja, wij faciliteren ook online vergaderingen, trainingen en andere bijeenkomsten. Daarvoor hebben wij diverse techniek in huis, zoals verschillende Logitec MeetUp camera’s. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wanneer u een online vergadering wilt hosten via Skype of Teams is het belangrijk dat u zelf een account heeft. Voor Skype en Teams faciliteren wij alleen de hardware, zoals bijvoorbeeld de zaal, camera en het geluid. U dient zelf de online meeting aan te maken.

Via Zoom kunnen wij wel een online meeting voor u aanmaken/hosten. Dit zullen wij vooraf voor u moeten instellen, neem daarom ruim van tevoren (minimaal één week) contact met ons op. Wij nemen vervolgens graag de mogelijkheden met u door.

Ja, het is mogelijk om bijeenkomsten te livestreamen vanuit onze locatie. Wij beschikken over diverse mogelijkheden voor hybride en online evenementen. Samen met onze AV partners hebben wij diverse (hybride) livestream pakketten samengesteld zodat we voor elke bijeenkomst de gepaste oplossing hebben.

Voor kleine en middel grote bijeenkomsten beschikken wij over Logitec MeetUp camera’s, welke eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan een laptop voor online vergaderingen via Zoom, Skype of Microsoft Teams.

Voor grotere congressen of evenementen kunt u het beste terecht in STUDIO33. Deze zaal is in de basis al voorzien van vele technische voorzieningen zoals een podium, licht, geluid en een beamer. Voor een livestream of hybride evenement kunnen wij dat uitbreiden met camera’s en eventueel een complete regie. Dit doen wij in samenwerking met onze AV partner. Op deze manier kunnen wij maatwerk leveren en beschikken altijd over up-to-date en moderne faciliteiten. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

Food & Beverages

Wij zijn een full-service locatie met een eigen keukenteam en verzorgen bijeenkomsten daarom inclusief catering. Het is dan ook niet toegestaan eigen catering mee te nemen.

Natuurlijk houdt ons keukenteam rekening met eventuele dieetwensen of allergieën van u of uw gasten. Deze ontvangen wij graag minimaal een week voor aanvang van de bijeenkomst. Wij vragen u dit door te geven aan uw contactpersoon bij de Eenhoorn.

Bent u als gast aanwezig op een bijeenkomst die gehouden wordt bij de Eenhoorn? Geef uw dieetwensen of allergieën dan op tijd door aan de organisatie van uw bijeenkomst.

Wanneer u te gast bent bij de Eenhoorn kunt u gerust voor uw bijeenkomst bij ons terecht voor een kopje koffie of thee, dat kan bij Hartig op de begane grond. Wilt u na uw bijeenkomst een hapje blijven eten? Dan vinden we het fijn als u dit ons vooraf wilt laten weten zodat wij er rekening mee kunnen houden.

De Eenhoorn is sinds 2020 Green Key Goud gecertificeerd. Dit is het hoogste niveau dat Green Key erkend. Het tegengaan van verspilling is een onderdeel waarop Green Key een locatie beoordeeld. Zo hebben wij o.a. een no-waste policy om te zorgen dat wij zo min mogelijk verspillen. Op deze manier proberen we elke dag te werken aan een duurzamere wereld. Wij hebben onze ambities met betrekking tot duurzaamheid beschreven in onze MVO-verklaring. Deze kunt u hier lezen.

Reserveringen

Mocht u in aanloop naar de bijeenkomst toch meer zalen of grotere zalen nodig hebben dan in eerste instantie gedacht, dan denken wij graag met u mee over een passende oplossing. We kunnen op voorhand niets beloven, neem vooral contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor u kunnen doen!

De Eenhoorn beschikt over een ruimte voor de opslag van spullen die nodig zijn voor een komende training, congres of evenement. Laat het ons wel even vooraf weten, vooral als het groot of veel is. Dan zorgen wij ervoor dat uw spullen in de juiste zaal staan voorafgaande aan uw bijeenkomst.

Onze algemene- en reserveringsvoorwaarden zijn altijd onderdeel van de offerte die u van ons ontvangt. Ze staan ook hier op onze website.

Duurzaamheid & MVO

Bij de Eenhoorn doen we er alles aan om ons afval te scheiden. Zo zamelen wij papier-, gft-, plastic-, glas en restafval apart in.

De Eenhoorn is sinds 2020 Green Key Goud gecertificeerd. Dit is het hoogste niveau dat Green Key erkend. Eten en drinken is een belangrijk onderdeel waarop Green Key een locatie beoordeeld. Dat wil niet zeggen dat al ons eten biologisch is. Maar wij streven er wel naar om zo duurzaam mogelijk te werken en ons daar elke dag in te verbeteren. Wij hebben onze ambities met betrekking tot duurzaamheid beschreven in onze MVO-verklaring. Deze kunt u hier lezen.

Maatschappelijke betrokkenheid vinden we belangrijk. We hebben dan ook een aparte pagina gewijd aan alle initiatieven waar wij bij betrokken zijn. We nodigen u graag uit om hier meer over te lezen.