Bouwen aan een circulaire toekomst met De Clique

Wij zijn trots om aan te kondigen dat Eenhoorn Meeting Center Amersfoort een nieuwe samenwerking aangaat met De Clique. Vanaf nu worden voedselresten en koffiedik niet meer weggegooid, maar wordt dit hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Zo zijn we weer een stapje dichterbij het creëren van een duurzaam Meeting- en Congrescentrum.

Van afval naar grondstof

De Clique is een vooruitstrevend bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzaam afvalbeheer en het bouwen van een circulaire economie. Zij leveren een totaaloplossing door gescheiden organische reststromen zoals koffiedik, snij – en voedselresten bij bedrijven en horeca in stedelijke gebieden CO2-neutraal op te halen. De reststromen worden gebruikt als grondstoffen voor nieuwe producten.

Bij de Eenhoorn verzamelt ons personeel de reststromen in handige bakken. Vervolgens wordt dit opgehaald door de De Clique in elektrische wagentjes. Daarna worden de reststromen gebruikt als voedingsbodem voor nieuwe producten, bijvoorbeeld op het koffiedik groeit De Clique oesterzwammen. De producten die vervolgens gemaakt worden, kunnen wij weer kopen van De Clique. Zo ontstaat er een circulaire keten waarbij grondstoffen uit de stad, de basis vormen voor producten voor de stad.

Op weg naar een circulaire economie

Met behulp van De Clique’s expertise in afvalbeheer en recycling ontdekken wij nieuwe manieren om ons afval te verminderen en te hergebruiken. Het is het begin van het bouwen aan een circulaire economie waarin we afval minimaliseren en het gebruik van grondstoffen optimaliseren. Dit lijkt nu nog een ambitieus doel, maar er zijn al veel positieve ontwikkelingen gaande. Er zijn meerdere initiatieven en projecten over de hele wereld die gericht zijn op het bevorderen van circulaire economische principes. Samen kunnen we een steentje bijdragen door de eerste stappen te zetten in de richting van een circulaire economie.

De Eenhoorn werkt aan een duurzame toekomst

Duurzaamheid staat bij De Eenhoorn hoog in het vaandel. Wij zijn ons bewust van de invloed van ons Meeting- en Congrescentrum op de mens, maatschappij en milieu en willen hierin zodanig handelen dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Samen met medewerkers, gasten, klanten en leveranciers kunnen wij daar een bijdrage aan leveren. Dit doen wij door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten. We zijn continu op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven.