Bijdragen aan een betere wereld met Jimmy Loves Food

Met veel enthousiasme delen wij mee dat Eenhoorn Meeting Center Amersfoort een nieuwe leverancier heeft waar wij eerlijke producten bestellen. Jimmy Loves Food is een vooruitstrevende horeca leverancier die lokale, duurzame producten levert. Door met dit bedrijf samen te werken, maken we een bewuste keuze om bij te dragen aan een betere wereld.

Lokale producten

De inzet van Jimmy Loves Food reikt verder dan alleen het leveren van hoogwaardige producten; ze streven naar een wereld waarin voedselproductie en consumptie in harmonie zijn met de planeet. Zij maken de belofte dat de producten zoveel mogelijk lokaal of uit Nederland worden gehaald. Producten die niet de hele wereld over gereisd zijn. Het vlees is bijvoorbeeld afkomstig uit Nederland, tenzij er aanbod is dat qua dierenwelzijn en duurzaamheid gelijkwaardig is. Daarnaast verkopen ze vis uit de Noordzee of het IJsselmeer. Zij selecteren betere producten, zonder hier meer voor te hoeven betalen. 

De impact van voedselproductie

De voedselproductie heeft een grote invloed op onze planeet. Traditionele landbouwmethoden maken vaak gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en intensieve veeteelt, wat resulteert in milieuschade. Ontbossing, watervervuiling, bodemdegradatie en de uitstoot van broeikasgassen zijn slechts enkele van de problemen die hiermee samenhangen.

Jimmy Loves Food hanteert een holistische benadering waarbij ze de impact op het milieu minimaliseren en tegelijkertijd hoogwaardige producten leveren. Een van de belangrijkste aspecten van hun duurzame benadering is het bevorderen van biologische landbouwpraktijken. Door samen te werken met boeren die biologische methoden toepassen, minimaliseert Jimmy Loves Food het gebruik van schadelijke chemicaliën en bevordert het de gezondheid van de bodem.

De Eenhoorn werkt aan een duurzame toekomst

Wij delen de visie van Jimmy Loves Food; we willen de allerbeste gerechten aan onze gasten serveren, maar tegelijkertijd rekening houden met de planeet. Duurzaamheid staat bij de Eenhoorn hoog in het vaandel. Wij zijn ons bewust van de invloed van ons Meeting- en congrescentrum op de mens, maatschappij en milieu en willen hierin zodanig handelen dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Samen met medewerkers, gasten, klanten en leveranciers kunnen wij daar een bijdrage aan leveren. Dit doen wij door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.