Eenhoorn Amersfoort verwelkomt Special Olympics Team NL

Amersfoort, 12 juni 2023Evenementenlocatie Eenhoorn Amersfoort verwelkomde dinsdag 12 juni de 85 teamleden van Special Olympics Team NL samen met hun familie. De sporters werden ontvangen in het kader van de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn.

Burgemeester Bolsius en wethouder Van Koningsveld waren aanwezig om de sporters aan te moedigen. Zij waren onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de sporters.

Special Olympics Nederland is een sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Team NL neemt gedurende 8 dagen deel aan de spelen in Berlijn. Het team bestaat uit 85 personen waaronder: 55 sporters, 4 unified partners, 18 coaches en 8 stafleden. De 55 atleten gaan de strijd aan in 12 sporten namelijk: atletiek, bowlen, golf, turnen, hockey judo, tennis, inline skaten, paardrijden, wielrennen, zwemmen en zeilen.

Na de bijeenkomst bij Eenhoorn Amersfoort was het tijd om de spelers van Team NL uit te zwaaien. Dit werd gedaan met een mooie opening met een heuse olympische vlam en een erehaag bij Centraal Station Amersfoort. De spelers werden met veel gejuich en gejoel veel succes gewenst.

“Wij zijn erg vereerd dat wij Team NL van de Special Olympics mochten ontvangen en dit hebben mogen verzorgen”, aldus Maarten Geurtse, directeur van Eenhoorn Amersfoort. “De sfeer was erg leuk door de vele supporters en toeschouwers.”

special olympics mascotte event Amersfoort