Het geheim van positiviteit

Eenhoorn Amersfoort is overtuigd van de kracht van positiviteit en gebruikt dit dan ook om uw als gast de beste service en oplossingen te kunnen bieden. In de huidige crisis hebben vele mensen moeite om positief voor de dag te komen. In deze blog willen we jullie echter het belang van positiviteit en tips meegeven om positiever in het leven te staan. Want positiviteit is belangrijk en kan een grote bijdrage doen aan het geluk en de ontplooiing van de mens.

Mensen die positief in het leven staan zitten beter in hun vel. Mensen die goed in hun vel zitten zijn over het algemeen ook een leukere partner, vriend(in) en collega voor de mensen om hun heen. Hierdoor voelen deze mensen zich ook gewaardeerd en geliefd. Kortom, positiviteit heeft niet alleen effect op jezelf maar ook op de mensen om je heen.

Confirmation bias

Een goede en simpele manier om positiever in het leven te staan is door je dag goed te beginnen. Veel mensen staan negatief op. Dit doen ze met de gedachte dat het een rotdag wordt. Het brein zit zo in elkaar dat wanneer wij ergens van overtuigd zijn, het brein vaak geneigd is om informatie te zoeken die deze overtuiging bevestigd. Wanneer je dus met een negatieve verwachting en instelling de dag begint zal je brein dus opzoek gaan naar bewijs hiervoor.

Dit kun je echter ook in je voordeel gebruiken door de rollen om te draaien. Dit doe je door je dag met een positieve gedachte te beginnen. Wanneer je bijvoorbeeld je dag begint met de gedachte ‘’Ik ben benieuwd wat voor leuks deze dag mij gaat brengen’’, zal je brein opzoek gaan naar bewijs hiervoor. Dit alles heet de ‘confirmatie bias’, we zoeken dan naar bewijs voor datgene waar we al van overtuigd zijn.

Wat maakt jou blij?

Doe wat jou blij maakt. Dit klinkt natuurlijk weer erg cliché, maar toch is dit heel belangrijk. Wanneer je doet wat jou blij maakt is het veel gemakkelijker om positief in het leven te staan. Dit betekend niet dat je alleen maar dingen moet doen die je blij maken. Dit is natuurlijk voor veel mensen niet mogelijk. Maar door regelmatig wat te doen wat je blij maakt is het gemakkelijker positiever voor de dag te komen en heb je wat om naar uit te kijken. Het is moeilijk om een leven te leiden waar in je alleen maar dingen doet die je leuk vindt. Je kan echter wel proberen zo veel mogelijk dingen die je niet leuk vindt uit je leven te filteren. Heb je een baan waar je eigenlijk niet zo gelukkig bent? Probeer opzoek te gaan naar een baan die beter bij je past en jou gelukkig maakt. Op deze manier is heel veel makkelijker om positief te zijn.

Negativiteit in je voordeel gebruiken

Wellicht gelooft niet iedereen in de effecten van positiviteit. Echter is iedereen er waarschijnlijk van overtuigd dat negativiteit niet bevorderend werkt. Een belangrijke manier om positiever in het leven te gaan staan is daarom ook door te leren omgaan met de negatieve dingen in het leven. Een goede manier is om te realiseren dat een negatief moment uit je dag slechts een heel klein percentage is uit je dag, een nog kleiner percentage uit je week en nog veel kleiner percentage uit het jaar. Kortom, laat iets negatiefs niet meer ruimte innemen dan dat het waard is. Zoek ook de keerzijde op van negatieve gebeurtenissen. Wat kan je er uithalen? Het is belangrijk om te leren met vallen en opstaan. Negatieve gebeurtenissen kun je je dag laten verpesten of je kunt ze in je voordeel gebruiken.

Stress ontstaat uit angst

Een andere manier om negativiteit te ontwijken is door te ontspannen. Ja klopt, dit is voor veel mensen erg moeilijk. Vanwege een stressvolle baan, een moeilijke situatie of een druk schema. Toch is het belangrijk om zo veel mogelijk te proberen te ontspannen. Wanneer je namelijk niet ontspannen bent geef je de kans aan stress om toe te slaan. Stress is angst en angst is negativiteit. Stress ontstaat uit angst. Bijvoorbeeld de angst dat iets misgaat of dat je iets niet goed genoeg kan. Spanning is een grote blokkade op de weg naar een leven vol positiviteit. Laat stress dus zo veel mogelijk los en probeer te ontspannen. Op het internet zijn vele manieren te vinden om stress af te weren.

Zoek naar een medicijn tegen je stress

Een goede manier om te ontspannen en te genezen van je stress is door iets te doen wat je blij maakt. Veel mensen gaan hun favoriete sport beoefenen wanneer ze gestrest zijn om te ontspannen, door erachter te komen wat jou ontspant kan je dit gebruiken om de stress en daarmee negativiteit af te weren. Dit kan ook iets heel simpels zijn zoals het bellen van een geliefde of het spelen van een spelletje op je telefoon. Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing maar kan je helpen te relativeren en een stressvol moment af te wenden.

“Positiviteit kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het leven en dat van mensen om je heen”.

De conclusie die we dus kunnen trekken is dat positiviteit een belangrijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van het leven en dat van mensen om je heen. Het is belangrijk om positief in het leven te staan en negativiteit zo veel mogelijk te voorkomen of om te zetten in leermomenten, om zo positiviteit eruit te halen. Met name tijdens de huidige crisis is positiviteit belangrijker dan ooit. Er is genoeg om positief over te zijn want betere tijden komen er snel aan, dat is een goede reden om eens te glimlachen. Wij horen graag of u wat aan onze tips heeft gehad via onze sociale media, zet hem op!