Innovatie event: ‘High Tech Loves Human Touch’

Op dinsdagmiddag 21 januari is het dan eindelijk zo ver. In een goed gevulde STUDIO33 trapt dagvoorzitter Gerard van Vliet af met het allereerste in-huis event voor het vernieuwde Eenhoorn Meeting Center. Na een korte introductie betreedt directeur en gastgever Maarten Geurtse het podium en vertelt de aanwezigen vol enthousiasme over de onlangs aangebrachte high-tech verbeteringen en aanpassingen van zijn volledige omgebouwde locatie. Geurtse is van mening dat deze renovatie een perfecte kans is voor een mooi aansluitend event en zo ontstond ‘High Tech Loves Human Touch’.

Maarten vindt technologische verrijking een ontzettend mooie ontwikkeling, maar is ook sterk van mening dat de human touch het échte verschil maakt. “Ik kan zoveel digitale spullen kopen als ik wil, dat vind je mooi- of niet mooi en iedereen kan dat. De digitale revolutie is ontzettend mooi, maar we moeten scherp blijven dat we als mens niet verarmen in echte communicatie, zorg en aandacht.”

Digitale innovatie, hoe blijf je toekomstbestendig?

“Systemen zijn niet altijd beter dan mensen”, aldus Jarno Duursma die de aanwezigen meeneemt in zijn betoog rondom de kijk op kunstmatige intelligentie die steeds intelligenter wordt. De Google Assistent, Amazon ’s Alexa en Apple haar Siri. De slimme speaker, een apparaat met een ingebouwde virtuele assistent, is in opmars. Onze Netflix feed geeft kijksuggesties en via de sociale media kanalen worden we gebombardeerd met commerciële uitingen die toevallig behoorlijk in ons straatje passen. Duursma, die zich als trendwatcher vooral bezig houdt met de impact van digitalisering op bedrijf, mens en samenleving, vertelt dat we met z’n allen weer een beetje ‘meer mens’ moeten worden om ons te onderscheiden van software. De bezoekers zijn één en al oor wanneer hij uitlegt waarom het tegenwoordig belangrijker is dan ooit om te weten waar we goed in zijn, waarom we ergens moeite mee hebben en hoe we daarin zouden willen investeren.

Tips & tools voor een warme bedrijfscultuur in coole tijden

In het tweede deel van de middag gaan sprekers Luc van Bussel en Paul Geraeds meer in op de human touch en hoe je jezelf als bedrijf staande houdt in een digitale revolutie. Als cultuurspotter voor het boek ‘De Confetti Company’ sprak Paul met veertien topbestuurders over de door hen opgezette bedrijfscultuur. Tijdens zijn sessie “ Culture Eats Strategy For Breakfast”, deelt hij zijn bevindingen: hoe bouw je een succesvolle cultuur en hoe draagt dat bij aan het succes van je onderneming?

Mede auteur Luc vertelt in zijn eigen sessie op inspirerende wijze over ‘Gastvrijheid Is Het Nieuwe Goud’. Wilt u tips en meer weten over een gezonde en vooral warme bedrijfscultuur in de huidige coole digitale samenleving? Klik dan hier en kom meer te weten over het boek ‘De Confetti Company’. Kijk hier naar een sfeerimpressie van het event ‘High Tech Loves Human Touch 2020’.