De beste vergader apps voor een effectieve vergadering

Elke dag maken we gebruik van vele apps om de dagelijkse dingen een stuk eenvoudiger te maken. Flitsmeister om de files te checken, Parkmobile voor het betalen van uw parkeerticket en het laatste nieuws wordt gelezen via NU.nl. Een vergadering kan soms best intensief zijn en daarom hebben wij onderzoek voor u gedaan naar handige vergader apps om zo uw bijeenkomst een stuk effectiever te maken.

Papierloos vergaderen

Last van rondslingerende papieren? Er zijn vele apps die het mogelijk maken waarin u uw aantekeningen, bestanden en notulen digitaal kunt beheren. Met iBabs heeft u eenvoudig al uw documenten bij de hand. U kunt iBabs zowel gebruiken als app maar is daarentegen ook beschikbaar via uw browser. Papierloos vergaderen met iBabs maakt het voor u niet alleen veel efficiënter maar is daarnaast ook milieubewust.

Aantekeningen inscannen met uw telefoon

Documenten snel en eenvoudig kunnen scannen? Maak dan gebruik van de Office Lens app. Met de Office Lens app kunt u snel en eenvoudig foto’s van uw whiteboard of documenten bijsnijden en zelfs beter leesbaar maken. Met de Office Lens heeft u nooit meer last van lelijke achtergronden of schaduwen. Daarnaast kunt u de afbeeldingen eenvoudig toevoegen aan uw Word of PowerPoint bestanden.

Chatten

Wilt u zowel één op één als in een groep kunnen chatten? Maak dan gebruik van de Slack app. Met uw e-mailadres kunt u eenvoudig een nieuw team samenstellen. Na ontvangst van uw code, het invullen van uw gegevens en het aanmaken van een groepsnaam kunt u eenvoudig de deelnemers uitnodigen.

Digitale mind-map

Om een brainstormsessie effectief te laten verlopen wordt er vaak gebruik gemaakt van mind-map. Echter gaat dit vaak samen met veel gekrabbel en aantekeningen. Maak dan eens gebruik van Cayra. Cayra is een web app waarmee u eenvoudig een mind-map kunt uitwerken, zodat uw mind-map overzichtelijk en duidelijk is voor alle deelnemers.
Het inzetten van de verschillende apps kan voor, tijdens en na uw vergadering enorm veel tijd besparen. Daarnaast zorgen de apps ervoor dat u effectiever kunt vergaderen doordat u een duidelijk overzicht heeft van al uw bestanden én u kunt eenvoudig één op één of binnen een groep onderwerpen bespreken.
Handige tips nodig voor het organiseren van een congres? lees dan onze blog over het organiseren van een succesvol congres.