Nieuws! Alles over Marcel!

Marcel is sinds september 2020 werkzaam bij ons als onze nieuwe chef-kok, toen hij bij ons kwam kwam hij gelijk in een hectische tijd terecht i.v.m. het Corona-virus, maar ondanks dat heeft hij goed zijn draai gevonden in ons bedrijf. En willen we hem daarom nu graag aan jullie voorstellen!

Hoi Marcel, kun jij een korte introductie geven over jezelf?

Ik ben Marcel Bruinsma, 43 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben al 10 jaar gelukkig getrouwd met Mariët en wij hebben 3 kids, Stijn van bijna 9, Floris van 7 en Myrthe van 5 jaar oud. Wij wonen sinds 2014 in Amersfoort Vathorst en hebben daar onze draai helemaal gevonden. In het verleden heb ik fanatiek gevolleybald en heb daar ook veel teams gecoacht.

Waar komt jou passie voor koken vandaan?

Mijn passie voor koken begon al vanaf dat ik heel jong was, ik denk een jaar of 3, 4. Toen ging ik al in ons buurthuis zelf worstenbroodjes en mayonaise maken. Ik heb koken altijd leuk gevonden en wij hebben altijd regelmatig mensen over de vloer om bij ons te komen eten. Op een gegeven moment was ik op zoek naar meer verdieping en ben ik gaan zoeken waar ik meer kon leren. Toen kwam ik in aanraking met het ROC in Beverwijk, waar je in 1 jaar je koksdiploma kon halen. 1 dag in de week naar school, vroeg starten, les volgen en ’s avonds meteen restaurant draaien om zo ook praktijkervaring op te doen. En in 2012 heb ik mijn koksdiploma gehaald.

Wat voor soort werk heb jij gehad in de keuken? En waar ben je begonnen?

Vroeger had ik een bijbaantje als afwasser in de keuken van een bejaardenhuis. De chef daar had al snel door dat ik een passie voor koken had en liet mij allerlei extra taken doen. Verder heb ik heel veel baantjes gehad in de horeca, van afwasser tot ZZP kok. In 2017 ben ik, na een carrière van 17 jaar in de financiële dienstverlening mijn eigen Cateringbedrijf gestart.

Waar haal jij voldoening uit?

In het algemeen als ik mensen kan helpen verder te komen. Specifiek in de keuken om mensen een lekkere beleving te geven en daardoor mensen met elkaar te verbinden. Als je kijkt in het openbaar vervoer dan zit iedereen alleen in zijn eigen wereld, maar zet je 2 onbekende mensen tegenover elkaar aan tafel met een maaltijd, dan ontstaan er vaak mooie gesprekken!.

Welk ritueel slaat het meest op jou en waarom?

Iedereen om mij heen, zowel werk als privé, weet dat ik eigenlijk de hele dag door koffie drink. Dat zal ik nooit afslaan. Voor de rest heb ik eigenlijk geen rituelen.

Hoelang zit jij al in het vak?

Voor mij is dat dus al heel lang als bijbaantje (sinds mijn 14e) maar “echt” sinds maart 2017 toen ik met mijn eigen bedrijf startte.

Wat is jouw lievelingsgerecht?

Zoals ik al zei komen er vaak mensen bij ons eten, maar worden we niet zo vaak teruggevraagd. Dat komt omdat mensen dan denken dat ze hele culinaire gerechten moeten maken. Maar je maakt mij heel gelukkig met heerlijke verse patat en een goede hamburger. Of een heerlijke simpele pasta.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

Momenteel de Corona periode waarin de Horeca onevenredig hard wordt geraakt. Anders is het de uitdaging om te blijven innoveren en met de wensen van de mensen mee te gaan.